Mistä löytää italialaista musiikkia kuunneltavaksi & omia suosikkejani

Euroviisut alkavat huomenna ensimmäisellä semifinaalilla, ja sen innoittamana ajattelin jakaa omia suosikkejani italialaisen musiikin saralta 🎶 Jos opiskelet italian kieltä tai sinua muuten vain kiinnostaa kuunnella musiikkia vieraalla kielellä, jatka lukemista, sillä kerron myös mistä löytää uutta italiankielistä pop/rock-musiikkia kuunneltavaksi. Musiikin kuuntelu on oiva tapa kielen opiskeluun. Olen huomannut, että kävelylenkeillä kuuntelemastani italialaisesta musiikista jää helposti päähän sanoja tai lauseita, joiden merkityksen tarkistan tarvittaessa kotiin päästyäni. Näin sanavarasto karttuu kuin huomaamatta jopa sellaisilla sanoilla, joihin ei välttämättä muuten törmäisi. 

Bella e Monella, Festival Show Bibione
Ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa musiikkifestari, missä olen Italiassa käynyt;
Festival Show Bibione.

Italia ajatellaan perinteisesti klassisen musiikin maana, ja monelle tuleekin varmasti ensimmäisenä mieleen kuuluisat italialaiset oopperalaulajat Andrea Bocelli ja Luciano Pavarotti. Ja jos eivät he, niin ehkä olet kuullut pop-laulajista nimeltä Eros Ramazzotti tai Laura Pausini. Jos kuitenkin etsit jotain ihan uutta kuunneltavaa, hyviä kanavia etsiä ovat tietenkin Youtube, Spotify sekä italialaiset radiokanavat. Radiokanavista itse kuuntelen Bella e Monellaa ja Radio Italiaa, jotka soittavat sekä vanhoja että uusia italialaisia hittejä. Lenkki- ja siivousmusiikiksi laitan usein Spotifyista soimaan "Italian - Top 50" -listan, jolta sitten bongailen hyviä uutuusbiisejä ja lisään ne Youtube-suosikkilistalleni.

Baby K on stage
Baby K lavalla Festival Show:ssa, Bibionessa 2016.
Olin ihan innoissani, kun pääsin kuulemaan sen hetkisen suosikkibiisini "Roma - Bangkok" livenä!

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Italiassa Torinossa, kiitos Måneskinin, joka voitti viisut viime vuonna 🙌 Suosikkibändini Italiasta onkin juuri Måneskin ja täytyy myöntää, että aika moni muukin kuuntelemistani italialaisartisteista on joko Euroviisuista tai Italian euroviisukarsintanakin toimivasta Sanremon laulukilpailusta (Il Festival della Canzone Italiana tai tutummin Festival di Sanremo) tuttuja. Sanremon laulukilpailuun osallistuu sekä uusia että jo pidempään Italiassa musiikkiuraa tehneitä artisteja sekä bändejä, joten ohjelma sopii oivasti uuden musiikin löytämiseen. Festival di Sanremo järjestetään vuosittain helmikuussa, ja se on katseltavissa rai.it-sivustolta.

Cesare Cremonini
Cesare Cremoninin keikkamainos.
Tykkään kuvailla konserttijulisteita Italian reissuilla 📸


Ja sitten niitä biisivinkkejä eli omia suosikkejani:

♫ Alessandra Amoroso - Comunque andare

♫ Annalisa - Se avessi un cuore

♫ Baby K - Da zero a cento, Roma-Bangkok, Voglio ballare con te

♫ Elisa - A modo tuo (todella koskettava laulu 💗)

♫ Fred De Palma - Ti raggiungerò

♫ Gaudiano - Polvere da sparo

♫ Irama - 5 Gocce, La ragazza con il cuore di latta, Le genesi del tuo colore, Mediterranea, Ovunque sarai

♫ Marco Mengoni - Duemila volte, Ma stasera

♫ Shade - Autostop, Irraggiungibile (feat. Federica Carta), La hit dell´estate

♫ Matteo Romano - Virale

♫ Måneskin - Coraline, Le parole lontane, Torna a casa, Vent´anni, Zitti e buoni

♫ Thegiornalisti - Felicità puttana, Maradona y Pelé


Tämä lista voisi olla paaaaaljon pidempikin, mutta tässä tämän hetkiset suosikkini 😄 

Ketä italialaisartistia tai -bändiä sinä kuuntelet?

Kommentit

Suositut tekstit