Nimi suomalais-italialaiselle vauvalle

Loppuvuodesta 2020 kahdesta tuli kolme ja parisuhde vaihtui perheeksi. Aino, Leo, Pihla, Olavi, Maria vai kenties Eino? Mikä suomalais-italialaiselle vauvalle nimeksi?

Ennen kuin edes tiesimme vauvan sukupuolta, lähdimme miettimään nimiasiaa Googlen avulla. Haimme listat, joissa lueteltiin kaikki italialaiset ja suomalaiset nimet. Kävimme listat läpi mieheni kanssa vuorotellen ja kirjoitimme ylös ne nimet, joista pidimme. Tämän jälkeen paljastimme omat listamme ja katsoimme, olimmeko kirjoittaneet ylös samoja nimiä. Onneksi olimme, koska muuten nimen päättäminen olisi voinut olla hankalaa 🙈 Pitämistämme nimistä kirjoitimme nimiyhdistelmiä ylös ja jätimme ne "hautumaan". Kesällä Italiassa rannalla palasimme nimiasiaan ja molemmilla oli jäänyt yksi tietty nimiyhdistelmä mieleen erityisen hyvin. Päätöstä ensimmäisestä nimestä vahvisti se, että tajusimme rantapäivän olevan San Lorenzon päivä. Päivän, joka päättyy tähdenlentojen yöhön. Se oli päätetty; Lorenzo.

Confetit
Se on poika!

Italiassa useamman nimen antaminen ei ole yhtä yleistä kuin Suomessa, mutta koska halusimme poikamme nimen tuovan esiin hänen kaksikulttuurisuutensa, annoimme hänelle suomalaisen nimen toiseksi nimeksi. Koska asumme Suomessa, emme edes harkinneet kirjoitusasultaan tai ääntämiseltään hankalia italialaisia nimiä emmekä suomalaisia nimiä, jotka eivät toimisi sujuvasti Italiassa. Sukunimen poikamme sai isältään. Uusi nimilaki olisi mahdollistanut myös yhdistelmäsukunimen antamisen vauvalle, mutta ajattelimme lyhyemmän sukunimen olevan kätevämpi, ja kolme eri sukunimeä perheessä olisi tuntunut liialta.

pienet varpaat
Hän on täällä💗

Italiassa vauvan nimi päätetään jo ennen syntymää, ja sitä käytetään vauvan syntymästä alkaen. Mieheni sukulaisilta tulikin heti kyselyitä pikkuisen nimestä, mutta emme sitä heille heti paljastaneet. Minun suvussani nimi/nimet on pidetty salassa ristiäisiin saakka, ja näin halusimme tehdä myös poikamme kohdalla. Halusimme pitää ristiäiset vuoden 2020 lopussa, mutta koronarajoitusten vuoksi päätimme siirtää niitä, jotta kaikki halukkaat pääsisivät paikalle. Paljastimme poikamme ensimmäisen nimen joulukorteissa niin että toivojiin lisäsimme omien nimiemme lisäksi poikamme nimen. Ristiäiset saimme järjestettyä vasta kesällä 2021, ja vauvan kutsuminen "Miniksi" siihen asti olisi tuntunut oudolta, kun hän olisi jo luullut sitä omaksi nimekseen! Toisen nimen pidimme salassa ristiäisiin asti, koska pitihän sitä jotain jännitettävää olla 😃 Ihastuin tähän nimeen heti, ja se sopi mielestämme hyvin ensimmäisen nimen kaveriksi; Tiitus. 

Kommentit

Suositut tekstit